1.8 C
Skopje
Sunday, January 29, 2023

Возач на трамвај е херој на денот: Го запрел возилото за да спаси желка од шините, а безбедносните камери го снимиле прекрасниот момент!

Најчитани вести

Серхат Топал, возач на трамвај од Коџаели, Турција, имал сосема нормален работен ден, барем накратко.

Денот станал невообичаен кога забележал нешто мало на шините – не на оние по кои возел тој, но желката била загрозена поради трамвајот што може да дојде од другиот правец во секој момент.

Затоа, Серхат не размислувал многу – го запрел трамвајот, излегол од него и тргнал кон желката. Била заглавена и не можела да помине низ оградата, која ја одделува пругата од паркот.

Ја земал и на момент помислил што да прави. Не можел да ја прескокне оградата, бидејќи имала шила, а јасно е дека не можел само да ја остави. Заклучил дека најдобро е да ја остави од другата страна на оградата.

Ја спуштил и ја насочил кон зелената површина и сфатила што треба да прави, па се упатила натаму.

Топал им кажал на патниците што направил и која е причината поради која го запрел трамвајот, а тие биле среќни поради тоа. Неговиот чин го снимила и безбедносната камера, а постапката на возачот го воодушеви светот.

„Сите живи суштества се наши пријатели и треба да им пристапиме со љубов. Секој треба ова да го смета за своја должност. Едноставно ја извршив својата должност“, рекол тој за „Додо“.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести