-0.2 C
Skopje
Monday, February 6, 2023

Водата во Скопје безбедна и квалитетна за пиење

Најчитани вести

Од ЈП Водовод и Канализација – Скопје информираат дека водата во главниот град е безбедна и квалитетна за пиење. Анализите спроведени во Секторот за санитарна контрола покажале дека резултатите од испитувањата на сите примероци одговараат на Правилникот за барања за безбедност и квалитет на водата за пиење (Службен весник на РМ, бр.183/18).

Секторот за санитарна контрола во периодот од 11.11.2019 до 15.11.2019 зема 192 примероци за физичко-хемиска и 192 примероци за микробиолошка анализа на вода за пиење од 48 мерни места во Градот Скопје.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести