23 C
Skopje
Tuesday, May 11, 2021

Владата донесе Стратегија за производство на тутун за периодот 2021-2027

Најчитани вести

Владата на Република Северна Македонија на денешната 43-та редовна седница ја разгледа и усвои Стратегијата за производство на тутун за период 2021-2027 година, со акциски план.

Како што соопшти владината прес-служба, меѓу целите на седумгодишната стратегија за производство на тутун како посебно се издвоени државната помош на земјоделските стопанства кои се занимаваат со тутунско производство, поддршката на доходот на земјоделските стопанства, политиките за рамномерен и одржлив развој во тутунопроизводните региони и поддршката за формирање организации на производители.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести