-3.7 C
Skopje
Saturday, January 16, 2021

Владата ги именува Маричиќ и Забрчанец за национални координатори

Најчитани вести

Владата го именува Бојан Маричиќ за национален координатор за интеграција во Европската Унија, Берлински процес и регионална соработка, а Марјан Забрчанец е именуван за национален координатор за стратегиски комуникации и за спроведување на комуникациската стратегија на Владата.

Овие две именувања на национални координатори со цел за време на техничката влада да се обезбеди контиунитет во започнатите процеси во сферата на европските интеграции и регионалната соработка, како и во сферата на професионализацијата на владините јавни комуникации согласно владината комуникациска стратегија, велат од Владата.

Повеќе вести

- Advertisement -

Најнови вести