28.8 C
Skopje
Sunday, June 20, 2021

(ВИДЕО) Еве како ќе изгледа ГЛАВНИОТ ГРАД од првата населба на Марс!

Најчитани вести

Архитектонското студио АБИБОО, кое има канцеларии ширум светот, ги претстави плановите на првата населба на Марс, која еден од петте града планираше да ја гради на Црвената планета, ќе биде главен град во новата населба, каде што ќе можат 250.000 луѓе да живеат.

Градот би ги имал сите основни карактеристики како градови на Земјата, вклучувајќи канцеларии, станови, па дури и зелени површини. Дизајнот на просторот се заснова на научно истражување на „Сонет мрежа“ и на друштвото „Марс“.

Студио АБИБУО исто така го претстави изгледот на ентериерот на просториите, а карпите ќе му овозможат на секој иден жител да живее во посебни простории, но и да има пристап до другите делови на градот наменети за земјоделско и енергетско производство.

Resителите исто така ќе можат да се занимаваат со сточарство бидејќи целта на овој проект е да се изгради самоодржлива цивилизација на површината на Марс што може да преживее без постојан транспорт на храна од Земјата.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести