27.8 C
Skopje
Friday, July 30, 2021

БИО Ревитализација – ПРВ третман од избор при превенција од стареење на кожата

Најчитани вести

Ако барате опција за подмладување на третмани за убавина, по што кожата ќе изгледа тонизирана, млада и свежа, а резултатот да трае долго време, Вам ви е потребна биоревитализација.

Зошто био? Накусо, биоревитализацијата е процедура за инјектирање која треба да се изврши со помош на медицински раствори, кои се базираат на  хијалуронска киселина. Хијалуронската киселина е природна и се наоѓа во клетките на кожата. Таа ги стимулира клетките на кожата, предизвикувајќи природен процес на производство на колаген, регенерација и подмладување.

Колку често можете да направите био? Иако хијалуронска киселина е природна компонента, постојат препорачани граници за  биоревитализација. За да дадеме едноставен одговор на прашањето: “Колку често биоревитализацијата” не е толку едноставна. Сето тоа зависи од видот и карактеристиките на кожата, возраста и опсегот за решавање на козметичките проблеми. Вообичаено, за да се постигнат видливи резултати се препорачува серија од 3-5 третмани на 1-2 недели. Потоа за одржување се прави само 1/ 6 месеци. Или година.

 Како се одвива тертаманот био? Био-ревитализација е убав и практичен и безболен третман. Прво се врши чистење и проверка на лицето, се одредува типот на кожата, се идентификуваат најпроблематичните области па се аплицираат специјални анестетички масти. Само после ваквиот преглед, специјалистот го избира соосдветниот раствор за инјектирање. На пакувањето мора да биде означено со составот на медицинското средство, датумот на истекот и други информации. Вообичаено, целата процедура трае околу еден час.

Техниката на инјектирање за биоревитализација е многу разновидна. На пример, може да се аплицира со микроинјекција, линеарно, “мрежа”, папули. Воодичаено, инјектирањето на хијалуронска киселина е најчувствително, внимателно се аплицира во длабоките и површните слоеви на кожата. Регии кои се третираат со биоревитализација се: овално лице, назолабијален триаголник, брадата, областа околу очите, врат, деколте, раце.

Денес, во светот се користат само неколку медицински средства за постапката на биоревитализација. Меѓу водечките брендови се истакнува: RRS – Шпанските дермални импланти на Skin Tech Pharma Group.

Точно и тоа е достапно во Derma Bella – Medical Aesthetic & Cosmetology

Покрај хијалуронот-  во состав има  разни природни и биохемиски компоненти, витамини, макро и микроелементи и минерали. Изборот на медицинското средство е секогаш индивидуален, врз основа на карактеристиките на кожата на лицето и препораките на лекарот, дерматолог или естески лекар. Биоревитализација се препорачува во случај на намалување на  тонусот на кожата, сувост, дехидрација,после пластична хирургија, за одржување на долготрајни резултатиод Ботокс или дермални филери. Тоа првиот превентивен третман кој го запира часовникот на стареењето на кожата.

Со биоревитализацијата кожата не само што изгледа млада и свежа, лицето станува затегнато, минимизирани се  различните дефекти на кожата, изразени како акни, сувост, зголемени пори.

Биоревитализација е медицински инјекционен имплантабилен третман, кој го работи медициско лице.

Во Derma Bella – Medical Aesthetic & Cosmetology, третманот се работи повеке од 20 години од страна на лекарскиот тим.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести