22.6 C
Skopje
Thursday, June 30, 2022

Балфин Групацијата со донација од 1.2 милиони евра за настраданите од земјотресите во Албанија

Најчитани вести

На 29.11.2019 Балфин Групацијата по предлог на Претседателот на Управниот одбор Г-дин Самир Мане донесе одлука да се донираат 1.2 милиони евра за настраданите од скорешните земјотреси во Р. Албанија. Во оваа иницијатива се инволвирани сите компании кои се дел од Балфин Групацијата не само со седиште во Албанија, туку и од Македонија, Црна Гора, Босна и Херцеговина. Регионалните компании како Нептун, Шпар, Џамбо, Ист Гејт кои се дел од Групацијата се директно инволвирани во помошта како финансиски така и на терен за помош на настраданите. Нептун Македонија е компанија од нашата држава, која како дел од Балфин Групацијата праќа помош за настраданите во вид на финансиска помош.

Балфин Групацијата и компаниите кои се дел од неа во државите од регионот се познати по општествената одговорност и хуманост не само во вакви елементарни непогоди, туку во секојдневието на луѓето на кои им е потребна помош.

Групацијата оваа голема хуманитарна акција ја води под мотото “Заедно, ќе се воздигнеме пoсилништо значи дека помошта за настраданите нема да застане тука, туку ќе се продолжи до стабилизирање на општествените процеси.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com