9.8 C
Skopje
Sunday, December 4, 2022

Армијата доби нови 7.000 униформи и 700 комплети за специјалните сили

Најчитани вести

Министерството за одбрана соопшти дека е обезбеден и втор комплет 7.000 нови борбени униформи за припадниците на Армијата, а Баталјонот за специјални сили добива нови 700 комплети на борбени униформи, специјално дизајнирани според нивните побарувања.

-Пред само неколку години, еден од најспоменуваните проблеми во Армијата беше недостигот на чизми и униформи за нејзините припадници. Покажавме дека со политичка волја и работа можат да се решат тие проблеми. Но, не застанавме тука. Го решивме проблемот, но воспоставивме и систем на снабдување кој треба да гарантира дека таквите проблеми никогаш нема да се повторат. Затоа, беше воведено правило на целосна покриеност на припадниците на Армијата со два комплета борбена униформа, и тоа правило целосно го реализиравме, стои во соопштението на Министерството за одбрана.

Новите униформи вчера пристигнале во касарната „Ѓорче Петров“ во Скопје. Со ова целосно се завршува опремувањето на Армијата со нови борбени униформи, наведуваат од Министерството за одбрана.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести