37.8 C
Skopje
Wednesday, June 23, 2021

Арачиново ќе добие 500.000 евра за патишта

Најчитани вести

Општините ќе добијат 70 милиони евра за реконструкција на патната инфраструктура, а за Арачиново од овој проект ќе има 500.000 евра, објави Алсат.

Парите не можат да се вратат бидејќи се заем од Светска банка за развој на локалната самоуправа. Но, за да ги добијат овие средства, општините дефинитивно ќе мораат да достават проекти до Министерството за транспорт и врски, за што конкретно ќе ги користат парите.

80 општини имаат право да аплицираат, додека сумата што ќе ја добие секоја општина е заснована на бројот на население во таа земја. Поточно, за Арачиново, позната како општина каде не се плаќа данок на имот, ќе бидат издвоени 500 илјади евра за реконструкција на патиштата.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести