8.8 C
Skopje
Saturday, December 10, 2022

Албанија и Косово со заеднички дипломатски претставништва

Најчитани вести

На меѓународната сцена Албанија и Косово ќе имаат заеднички дипломатски претставништа. Спогодбата потпишана во Тирана од шефовите на дипломатиите Генц Цакај и Беџет Пацоли предвидува отпочнување активности за отворање заеднички амбасади и конзуларни претставништва. Во спогодбата зацртана е и заедничката стратегија во областа на надворешната политика. Спогодбата, според двајцата министри, отвора ново поглавје во областа на надворешната политика меѓу Албанија и Косово.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести