-3.2 C
Skopje
Wednesday, January 19, 2022

Албанија забранува увоз на возила постари од 2007 година

Најчитани вести

Албанската генерална дирекција за услуги во патниот сообраќај соопшти дека веќе нема да биде дозволен увоз на кој било вид моторно возило со производство постаро од 2007 година.

Според новите правила, граѓаните за да купат возило од странство мора внимателно да ја разгледаат годината на производство.

Дозволен е увоз/регистрација на возила од Еуро 5 и повеќе: нови возила со 0 км и кои претходно не биле регистрирани за сообраќај во друга земја; други нови моторни возила како што се: автобуси и возила за мешовит превоз (АТП, АТВ, АПВ) од категориите М2 и Н1, со 0 км и кои претходно не се регистрирани за сообраќај во ниту една друга земја, се наведува во соопштението на дирекцијата.

Уттаму додаваат дека возилата од истите категории што веќе биле регистрирани за сообраќај во друга земја, а го исполнуваат условот Евро 3, мора да се произведени не повеќе од 15 години пред датумот на првата регистрација во Албанија.

Повеќе вести

- Advertisement -spot_img

Најнови вести

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com